di 15 mei | STUK Kunstencentrum vzw

Seeker lands in Leuven

Ben jij student, wetenschapper, ontwerper, ingenieur, ruimtefotograaf, ICT'er, DIY liefhebber, scifi fan, tuinder, filosoof, architect, kunstenaar, gamer, socioloog ....? En heb je zin om mee te denken en te bouwen aan de Leuvense versie van Seeker [LVN6], het waanzinnige kunstproject van het SEAD
Registratie is afgesloten
Seeker lands in Leuven

Tijd en locatie

15 mei 2018 20:00
STUK Kunstencentrum vzw, Naamsestraat 96, 3000 Leuven, België

Over het evenement

Seeker is het geesteskind van beeldend kunstenaar en doctor in de biologie Angelo Vermeulen. Seeker is een reeks van ruimteschip-sculpturen die tot stand komen binnen het SEAD (Space Ecologies Art and Design) collectief. Op verschillende locaties in de wereld werd er reeds een Seeker opnieuw bedacht en gebouwd.

Op elke plek wordt een zeer divers team samengesteld, dat een heel eigen invulling geeft aan het project. Het team wordt uitgedaagd om vanuit verschillende disciplines en invalshoeken na te denken over langdurig overleven op een ruimteschip.

Door middel van co-creatie methoden bouwen ze samen een zelfvoorzienend systeem dat interstellaire verkenning simuleert. Hierbij worden technologie, ecologie en mensen radicaal met elkaar verbonden. Ze maken gebruik van de kennis binnen de groep en van de lokale tradities.

Seeker [LVN6] wordt de zesde versie van de ruimteschip-sculptuur en zal een plaats krijgen op het openingsweekend van het festival ‘4 eeuwen Arenberg’ op 20 en 21 oktober 2018. Het voormalige domein van de beroemde adellijke familie Arenberg vormt dan twee dagen lang het decor voor een feestelijk programma waar het verleden van de plek de confrontatie aangaat met hedendaagse dynamiek van de site. Vandaag is Arenberg de thuishaven van de exacte wetenschappers van de KU Leuven, die voortdurend de grenzen aftasten van wat mogelijk is. The sky is the limit, maar Seeker [LVN6] gaat nog een stapje verder…

Seeker [LVN6] is een project van SEAD collectief in samenwerking met KU[N]ST Leuven n.a.v. het festival '4 eeuwen Arenberg', en wordt mede gerealiseerd van KU Leuven Dienst Cultuur.

Registratie is afgesloten

Deel dit evenement